Welke uitdagingen kent uw organisatie? 

Onderwijs

Middelbaar en hoger onderwijs

Het middelbaar en hoger onderwijs staat voor een enorme uitdaging. Studiesucces, studentenwelzijn, artifical intelligence, BNSA, micro-credentials, online en flexibel onderwijs. Door het toevoegen van spelelementen kunnen we lessen, cursussen en zelfs delen van een curriculum gamifien. Daarnaast zijn er allerlei andere toepassinsgmogelijkheden, zoals het leuker en uitdagender maken van studentonboarding, doorstroomprogramma's of het creëren van wereldburgerschap. Voeg daarnaast eens wat spelelementen toe aan een standaard onderwijsevaluatie en je zult de effecten zelf ervaren.  

Voortgezet onderwijs

Ben u coordinator/leidinggevende of zélf docent in het voortgezet onderwijs en wilt u de mogelijkheden verkennen? Gamification kan naast het leuker en uitdagender maken van onderwijs en lessen, óók op allerlei andere gebieden worden ingezet. 

  • Hoe houden we het plein en de omgeving van school schoon? 
  • Hoe kunnen we stimuleren dat scholieren van elkaar leren? 
  • Hoe geven we kleur aan een themaweek over verkeersveiligheid?

De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Primair onderwijs

Moet je verstand hebben van gamification en motivatie om tot een leuk concept te komen? Welnee, ook basisschoolleerllingen vinden het super leuk om vanuit hun eigen belevingswereld na te denken over belangrijke thema's.  Hoe zorgen we ervoor dat kinderen meer biologische en seizoensgebonden producten eten? Welke spelelementen van jouw favoriete spel kunnen we daarvoor inzetten? Het zit precies in de kern van hun interesse en ze komen zodoende tot fantastische ideeën. 

Wist u dat ....  de meeste activiteiten voor het onderwijs vrijgesteld zijn van BTW? Informeer naar de mogelijkheden. 


"Welk proces kan wel een oppepper gebruiken?"
Mogelijkheden


Direct contact

Bedrijf

Procesoptimalisatie 

Het verbeteren van processen hoeft niet altijd via Lean, Six-sigma of Scrum. Dat kan ook prima met behulp van motivational design en gamification. Wat je ook kiest, één ding is zeker: procesoptimalisatie levert je zowel business- als kostentechnisch grote voordelen op. Zet eens een andere bril op om naar uw processen te kijken. Hieronder een greep uit voorbeelden van processen die eerder in workshop en/of consulttrajecten zijn gegamified.

  • Stimuleren van looproutes door een winkel
  • Reduceren van de afschrijving van (keuken)apparatuur in een bungalowpark
  • Beperken van waste in een productiebedrijf 
  • Schoonhouden van de rivierstrandjes in een gemeente
  • Promoten van duurzame reismogelijkheden van het OV

Verandering en gedrag

Bovenstaande voorbeelden worden vaak op projectbasis uitgerold en hebben vrijwel altijd verandering tot gevolg. Hoe kunnen we deze verandering zó vormgeven dat het effectief is? Hoe krijgen we medewerkers hierin mee? Wat kunnen we doen om dat ook nog eens leuk en uitdagend te maken? Gamification is bij uitstek geschikt voor toepassing in projecten en verandertrajecten. Leest u maar eens het voorbeeld onderaan de webpagina's van deze site. 

Innovatie en design thinking

Het toepassen van gamification en motivational design sluit goed aan bij innovatie en de uitgangspunten van Design Thinking. In de 'Ideate' fase wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden die deze disciplines te bieden hebben. Uiteraard is dit geen uitgemaakte zaak en kan er altijd worden doorgeschakeld naar meer conventionelere manieren op het moment dat uw bedrijfssituatie daarom vraagt.

Projecten

Van de aankleding van een congres of themadag tot de implementatie van een nieuw IT systeem. Gamification is een leuke, waardevolle en effectieve toevoeging om uw project te laten schitteren! 

Welk proces kan bij u wel een oppepper gebruiken?

POLL: Kent u op basis van bovenstaande voorbeelden ook een (onderwijs)proces in uw bedrijf of school dat wel een oppepper kan gebruiken?

  Jazeker, meerdere   Ja, er is wel een proces dat ik graag verbeterd zie   Wellicht, ik ga er eens over nadenken   Nee, bij ons loopt eigenlijk alles op rolletjes